Värme – TR5-TR6, Sten Lennbro, TR Magazine 1/2015

Inför Norgeresan i höstas fixade jag till värmen i min TR6:a, ifall det skulle bli kallt. Jag bytte värmepaketet ”Heater assembly” för det gamla lämnade inte så mycket värme ifrån sig.

Det är en del pill och skruvande för att byta. Bla säger den bruna bibeln att man ska demontera instrument och instrumentpanelen för att komma åt. Jag hittade dock ett tips på Internet att man istället kunde lyfta upp askkoppen och genom hålet där nå den ena muttern som håller värmepaketet. Jag lyckades.

Min gamla värmeshunt ”Heater valve” fungerade bara till att öppna värmen. När det var dags att stänga för värmen var det till att öppna huven och manuellt vrida tillbaka shunten, så en ny beställdes.

Den nya i originalutförande var jag inte helt nöjd med. Dessutom har jag hört att det finns TR-ägare som kör omkring med en reservshunt i bilen, för de kan börja läcka. Hittade en uprated hetater valve på Rimmer Bros.

Den var inte gratis! Men när den nu är monterad är jag helnöjd. Det var tufft att kränga på slangen, men som sagt den är på plats. Jag kan varmt rekommendera den. Det går enkelt att öppna för lite värme, öka på och stänga inifrån kupén.

Behövs det slangar finns det en firma som heter Hydroscan som har allt i slangväg

.

Uprated Heater Valve kit 565755URKIT, Rimmer £94.