Triumph-relaterade filmer:

En film från jubileumet för TR2ans “Speed record”.

Här en fantastiskt fint gjord animering av hur en TR6-motor byggs och fungerar.

Cylinder head Triumph TR6 assembly, Williams illustration.

En film från Jabbeke Triumph Speed Record på You Tube

A magnificent and historic film from Wayne Scott and the TR Register, grab a tea and enjoy.

Return of the TR2 to Jabbeke 2017

The first 25 years of the TR-series

En film som presenterar hela Triumphs biltillverkning tidigt 70-tal

En underbar video från racing på Spa. En TR4 dra förbi en Porsche och en Mustang

Ett kul klipp med TR4 på Spa

Triumph TR4 (TRS) på Le Mans 10 juni 1961

En bra raceupptagning med en TR6 på Donington Park 2011. Ovanligt bra ljud utan vindbrus. Filmen förmedlar väl känslan av hur det är att köra på en tävlingsbana.

Lite film från Revington TR Register Hillclimbing i UK sept. 2010. Performing, TR5 och TR6, TR7 V8.

Här en underbar racingfilm med bla TR3 i farten från Snetterton i UK 1961:
Skrolla ner på sidan så ser ni ytterligare ett antal filmer bla en med Ronnie Peterson i Lotus och Colin Chapman i intervju.

En trevlig film om en Peerleess i USA

Här ett “test” av TR4 i ett Engelskt TV-program.

Här kan ni se ett kortreportage om TR4 som visades på Discovery 29 december 2012.
tr4edaudio350

Här en del av ett Top Gear från 2003 då de provade en TR6. The man’s car.
topgear_tr6_2003

Från London Motor Show 1967 då bla TR5 blev presenterad
Tre TR5 presenterades på utställningen. CP18L, CP19L och CP20L. CP19L är den med Surrey top. Den på den roterande skivan är CP 18L. OBS! Direkt efter denna film följer en film från London Motor Show 1962. Här får vi se bla presentation av Spitifire och Jaguar E-type. Brittisk bilindustri på högvarv. Var blev den av?

Nedan har ni en film från det där berömda IMSA. GT-loppet på LagunaSeca-banan i Kalifornien, (banan med den ökända korkskruvskurvan – en av de svåraste kurvorna man kan hitta på en racerbana någonstans i världen,) där Bob Tullius i nr 44 (ådömd att ha med ~200kg extra vikt i bilen) fortsätter att förödmjuka (de amerikansktillverkade) konkurrentbilarna genom att köra ifrån dem, varva dem – och sedan gå in i ett extra depåstopp på näst sista varvet för att fylla på en full tank med bränsle – för att återvända in på banan och köra i mål som segrare trots ett depåstopp mer än alla motståndarna i sina Corvetter…
Anledningen till denna udda depåstrategi var att IMSA hade beslutat (mitt under pågående racesäsong) att bilarna skulle kontrollvägas EFTER loppet, och inte före som var normal rutin, i ett försök att få bort TR8an som nästan körde åttor runt Corvetterna. (Det ryktas att GM hotat dra in sin sponsring till IMSA om dom inte gjorde något – och det snabbt.) Bobs chefstekniker kom på att förutsatt att Bob ledde tillräckligt stort för att tillåta ett pitstop på något av de sista två varven skulle bilen vara tillräckligt tung om den hade fick full tank då (precis som normalt alla bilarna var när de vägdes in FÖRE ett lopp). Det blev naturligtvis bråk efter loppet, och ytterligare regeländringar / straffvikt på den alltför överlägsna TR8an. Vilket ledde till att Group 44 lämnade IMSA-serien efter den säsongen… Men: hans manöver på Laguna Seca har blivit en historia som fortfarande lever – och som Corvette-folket mår o-bra av att bli påminda om. 🙂 #44 TR8 på Laguna Seca

Och några längre snuttar bl.a. från Sebring 12-timmars GTO-race (med mycket snack om däck) – men mycket TR8 också: the Group 44.
TR8 på 12h Sebring