Bultarna mellan växellåda och motor TR6, Jan Petersson , TR Magazine 4/2008

Jag satt häromkvällen o funderade lite över urtrampningslager och kopplingen för TR6. I samband med detta snubblade jag över lite information som jag tidigare inte sett eller ens haft en tanke på. Observera att två av bultarna som håller ihop växellåda och motor har dimensionen 3/8″ och längden 11/2″ och ska monteras i passningshål. De kallas för Dowel bolts och passar precis förutsatt att dom monteras på rätt ställe. Se bilden.

När man tänker efter borde växellåda och motor vara ordentligt styrda mot varandra. Jag kan inte avgöra om det har någon större betydelse i praktiken men när man ändå är där och pillar kan man lika gärna sätta dit rätt grejor.

Bultarna finns med om man går in och tittar på Rimmers eller Revingtons hemsidor men jag kan lustigt nog inte hitta dom i Triumphs partlist och inte heller nämns dom i verkstadshandboken. Jag kan tro att det är rätt vanligt att det sitter 5/16″ rakt igenom och ej 3/8″ bultar. Eftersom man inte kan läsa sej till placeringen slängs dessa bort eftersom de är ”för stora”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Bultinstallation TR6 mellan växellåda och motor.