Elektronisk tändning, Jhonny Meldegård, TR Magazine 2/2008

DET VAR BÄTTRE FÖRR (eller??)

Elektronisk tändning har jag alltid varit skeptisk emot, i alla fall dom ersättningssatserna som finns (istället för brytare). Enligt vad jag hört så går dom ofta sönder. Så därför har jag kört med brytare och högeffekttändspole i tjugo år. Nackdelen med brytare är att de måste bytas, ofta om man kör med högeffektspole (den har en tendens att bränna dem). Sen ska brytare avståndet justeras, och gärna en gång till efter tio tjugo mil när de blivit ”inkörda”. Tidiga TR6PI är kinkiga på tändinställningen och brytaravståndet då de är gjorda får att gå på 99-100-okanig bensin. De kan lätt spika. När jag skulle ha igång bilen efter vinterförvaring startade den oftast inte (ingen gnista). Då fick man göra rent mellan brytarna med thinner. Jag tyckte inte att jag gjorde annat än stod och rotade under fördelarlocket. Då pratade jag med en kompis (Gösta Froriep). Han hade monterat brytarlöst och hade bara positiva erfarenheter. Jag beslöt att prova ett jag också. En beställning gjordes till Morgan på Bennets och jag fick hem ett av märket Ignitor. Monteringen är enklast tänkbara. Skruva bort brytare och kondensator, skruva dit en svart box av samma storlek som en sockerbit med två sladdar (en röd och en svart). Alltihop får plats under fördelarlocket. Det sitter alltså ingen elektronikbox någonstans i motorrummet som på vissa andra fabrikat (snyggt och tidsenligt tycker jag).  Anslut till plus och minus på tändspolen. Ta bort rotorn och klämde dit en rörhylsa, och dit med rotorn igen. Jag ställde tändningen med stroboskoplampa. Enda modifieringen jag gjorde var en klämma till kablarna så att de inte riskerar att ligga emot rotoraxeln. Original tändspole rekommenderas eller Ignitors egen tändspole. Ytterligare en fördel med brytarlöst är att har man en sliten fördelare med ojämn kamvinkel så kompenserar systemet och kamvinkeln blir jämt. Jaha, hur går bilen då? Nja, när jag skulle provköra så gick gasvajern av, och när jag sen bytte den upptäckte jag att stoppskruven till gaspedalen skruvat ut sig så att den inte fick full gas. (Jag hade tydligen haft en skruv lös!!!) När jag justerat så att det blev full gas så gick den naturligtvis bättre. Det som jag med säkerhet kan säga är att jag fått en jämnare tomgång trots en väldigt fräsch fördelare. Jag har kört tjugo mil nu och bilen går bra och jag slipper byta brytare. Nu är jag av naturen skeptisk till alla nymodigheter så i skuffen ligger det en plastpåse med brytare och kondensator……

Ovan ser du den en “bussning” som kläms på rotoraxeln. Detta är egentligen ett magnetrör.

Tändsticksasken med som storleksjämförelse.