Åker Du fortfarande omkring med ett original gasreglage-kit med inbyggt glapp?

Efter helrenovering av min TR5-motor upptäckte jag vid synkroniseringsförsök av gasspjällen att länkaget hade mycket stora glapp (1-2 mm). Detta ledde till att treans och fyrans cylinder alltid fick mer bränsle/luftblandning än ettan, tvåan, femman och sexans cylinder, eftersom gasvajern sitter monterad på mittinsuget. Vad gör man då det gamla utslitna och felkonstruerade länkaget inte går att synkronisera? Jag hade läst i en engelsk (Classic&Sportscar) tidning att det fanns en firma i England som tagit fram ett moderniserat länkage. Jag beställde genast ett sådant kit.

Kitet bestod av axlar, fjädrar och kulleder. Till skillnad från originallänkaget som drar nedåt, så lyfter detta nya kit uppåt, vilket förenklar justeringen. Det ger dessutom utrymme för ett högeffektivt extraktorgrenrör. Länkaget monterades en varm sommarkväll och visade sig passa bra, vilket man inte är helt bortskämd med när det gäller engelska produkter.

Blev det någon skillnad? Ja, stor skillnad, då allt originalglapp är borta, och alla insug öppnar lika mycket samtidigt. Perfekt synkronisering uppnåddes på såväl tomgång som fullvarv.

Kitet är komplett och mycket lättmonterat. Det tar endast ett par timmars arbete att få på plats.

Är Du ägare till en TR6PI med CR motor? Visste Du att original-länkaget på din bil inte ens tillåter full spjällöppning = sämre effekt? Lösningen på detta är att installera ovanstående kit.

Ring Din TR-dealer, eller undertecknad för mer info.

Björn Mattsson
031-91 03 97

Kommentar från Bengt Nylén nedan:

Det förbättrade Throttle Linkage Kit säljs av Prestige Developments & Injection i England. OBS! Det finns två typer

http://www.prestigeinjection.net