Söndagen den 12 juni förvandlas Sofieros slottspark till en unik utställning med klassiska fordon från förr och nu. Sofiero Classic bjuder på både flärd och inspiration kombinerat med uppvisningar, tävlingar och aktiviteter för hela familjen. En unik utställning som breder ut sig över hela parken och där trädgården blir en vacker fond för alla spännande fordon.


På årets Sofiero Classic tar vi extra höjd för fordondesign. Under dagen är alla fordon med och tävlar i olika kategorier med prisutdelning på slottstrappan. Kom och rösta fram din favorit genom publikens val. Framför slottet pågår en ”Concours d’Elegance” – en tävling för de riktigt fina fordonen, något som är helt unikt i Sverige.

Kungliga fotbollsplanen förvandlas till en samlingsplats där du har möjlighet att prata med utställarna och titta närmare på alla fordon. Här huserar även fordonsklubbar och försäljare av klassiska tillbehör. Vi utlovar både uppvisningar och roliga aktiviteter, som till exempel hickorygolf och trampbilar för barnen.

Denna dag är entréavgiften 150 kronor. Om du förköper din entrébiljett kostar den 140 kronor. Barn under 18 år går in gratis, detsamma gäller dig med Sofiero årskort samt Kulturkortet. Vänligen notera att vi tar en parkeringsavgift på 50 kronor. Du betalar för parkeringen på plats med parkeringsapparna Easypark och Parkster. Har du inte möjlighet till detta kan du be om hjälp i entrén.

Kontaktperson: Projektledare Matthias Bong, matthias.bong@helsingborg.se alternativt 0702-50 58 55.